Print Preview

3.33K viewsGeneral Discussion
0

I work on a iMac and after upgrading to version 5.1 I have a problem printing my matrices: when I see my print preview I don’t have the colors (font and fill) and the fonts I use in the matrix.

Any solution?

Regards
Carlo

0

[quote="paul.troughton":3nk3wff8]I’ve run into this problem too. It’s not just print preview — if you are creating PDF files, they are affected too. It affects both matrices and presentation canvases.

Quantrix seems to be reproducing all text as 12pt Helvetica (regular). However, it’s laying it out according to the metrics of the chosen font. Hence columns of figures don’t line up, and some digits tend to be occluded by the column lines.

Here’s a partial workaround, if you need to get some output that’s at least partially aligned, and don’t care about fonts, emboldening, etc.: Tell Quantrix to format everything as 12pt Helvetica regular (or Arial, which has the same metrics).

Cheers, Paul.[/quote:3nk3wff8]
Thanks a lot for your answer Paul but I need the format I decided for all my models. In the past I had so many compliments for the format I studied for fonts and fills, it make more clear the work.
Regards
Carlo

0

I’ve run into this problem too. It’s not just print preview — if you are creating PDF files, they are affected too. It affects both matrices and presentation canvases.

Quantrix seems to be reproducing all text as 12pt Helvetica (regular). However, it’s laying it out according to the metrics of the chosen font. Hence columns of figures don’t line up, and some digits tend to be occluded by the column lines.

Here’s a partial workaround, if you need to get some output that’s at least partially aligned, and don’t care about fonts, emboldening, etc.: Tell Quantrix to format everything as 12pt Helvetica regular (or Arial, which has the same metrics).

Cheers, Paul.

0

Thank you, hoping you will solve the problem as soon as possible: in this period I need to print some of my models to present it to an Investment Bank for an M&A operation.

Regards
Carlo

0

Hi Carlo – this appears to be a software issue. We have recreated this internally and logged in our product backlog. This will be a high priority item for our next service release TBD.

Apologies for the inconvenience this causes.

-Mike